Uw website bevat veel waardevolle informatie en is belangrijk voor uw bedrijf. Daarom is het belangrijk om uw website veilig te houden. U beschermd uw huis en auto toch ook? Waarom zou uw website dan minder veilig zijn? 

Het risico van een onvoldoende beveiligde website is dat hackers kunnen inloggen, uw website kunnen aanpassen of zelfs offline halen, en de gegevens die in de website staan misbruiken.

Maak gebruikersnamen en wachtwoorden veilig

Een belangrijke en makkelijke stap in de beveiliging van uw website is het gebruiken van veilige gebruikersnamen en wachtwoorden. Admin wordt standaard door WordPress ingevuld, maar dat weten hackers ook. Kies dus bij voorkeur een gebruikersnaam met minimaal een hoofdletter, kleine letters en een leesteken. Bijvoorbeeld: Inlog-naam

Mocht er al een gebruiker met de naam Admin zijn dan is dat eenvoudig aan te passen door een nieuwe beheerder aan te maken en Admin te verwijderen. Alle berichten kunnen dan naar de nieuwe beheerder worden verplaatst.

Wachtwoorden kunnen eenvoudig worden opgeslagen met de gratis software van www.lastpass.com
Wachtwoorden zijn veilig als ze minimaal een hoofdletter, kleine letter, cijfer en leesteken bevatten en minimaal 8 karakters hebben.

Gebruik wachtwoorden maar 1 keer

Toegegeven, het is lastig om wachtwoorden te onthouden voor veel verschillende websites, maar dat verbetert de beveiliging aanzienlijk. Stel u voor dat hackers inloggegevens hebben achterhaald en het vervolgens ook bij andere websites proberen! Heeft u overal hetzelfde wachtwoord dan heeft de hacker toegang tot al uw gegevens.

Limit Login AttemptsLimit login attempts - WordPress website veilig, veiligheid, safe, safety

Limit Login Attempts beveiligt uw website door iedereen maximaal x (standaard: 4) keer de mogelijkheid te geven in te loggen. Na 4 foutieve pogingen wordt de gebruiker tijdelijk geblokkeerd, na 4 tijdelijke blokkades wordt diegene definitief geblokkeerd. Dit alles is op basis van het IP adres van de gebruiker. Hiermee kan een hacker niet onbeperkt inloggegevens ‘testen’.

 

2 staps verificatieGoogle Authenticator - WordPress website veilig, veiligheid, safe, safety

Veilige gegevens zijn goed, maar het is beter als een koppeling met een ander apparaat dat de hacker niet heeft u helpt. Door een tijdelijke code door uw telefoon te laten maken kunt u het inloggen op uw website veel veiliger maken. Dit kan met de gratis plugin Google Authenticator.

 

Better WP Security

Better WP Security is een plugin die heel uw website ‘scant’ op veilige instellingen en advies geeft over hoe u uw website nog verder kunt verbeteren. In kleuren wordt duidelijk aangegeven welke items belangrijk zijn.

Houd uw WordPress website up to date

Updates zijn belangrijk. Voor de functionaliteit van uw website, maar ook voor de beveiliging. Updates worden vaak uitgegeven omdat er ‘lekken’ zijn gevonden, of omdat de onderdelen moeten kunnen werken met de laatste versie van WordPress. Wij adviseren altijd maandelijks te updaten. Maak wel altijd een volledige backup voordat u gaat updaten!

Maak automatische backups van uw websiteBackWPup - WordPress website veilig, veiligheid, safe, safety

Met de gratis plugin “BackWPup” kunt u automatisch backups laten maken. U kunt zelf instellen of u dit bijvoorbeeld dagelijks, wekelijks, maandelijks wil. Ook kunt u zelf aangeven welke onderdelen van uw website u wilt laten backuppen. Vervolgens kunt u de backup laten wegschrijven naar een map, laten mailen, op FTP zetten of naar uw Dropbox map laten sturen.

Maak niet iedere gebruiker administrator

U kunt aangeven welke rol nieuwe gebruikers moeten krijgen. Zorg dus dat ze niet automatisch administrator worden! Alleen gebruikers die volledige toegang nodig hebben zouden administrator moeten zijn.

Gebruik alleen plugins die u nodig heeft

Door veel plugins te installeren wordt niet alleen uw website langzamer, maar het kan ook uw website minder veilig maken wanneer u niet tijdig update.


 

Conclusie

Goede beveiliging van uw website is belangrijk om:

  • Te zorgen dat uw website niet wordt verwijderd, of dat ongewenste informatie op uw website wordt geplaatst
  • Te zorgen dat de gegevens die gebruikers achter laten beschermd zijn

Zorg daarom dat uw website veilig is. Heeft u hulp nodig bij het veilig maken van uw website? We helpen u graag!

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hosting, onderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen mogelijk moet zijn.

 

Meer informatie / reacties

Wilt u meer informatie over onze diensten of vrijblijvend een offerte ontvangen? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op.

Ook horen we het graag als u een reactie of opmerking heeft over bovenstaande punten.

Compass Creations webdesign Gouda