Sinds vandaag is de nieuwe versie van WordPress (4.1) beschikbaar. Hieronder staan de belangrijkste nieuwe functies. 

Heeft u vragen of opmerkingen over de nieuwste update? We zien uw reactie graag tegemoet onder dit artikel.

1. Nieuw standaard thema

De nieuwe versie van WordPress komt met een nieuw thema. Geheel in de traditie van WordPress heet dit thema Twenty Fifteen. Dit thema wordt automatisch geinstalleerd na update naar de nieuwste versie. Het thema is vooral gericht op bloggers, heeft een linker menu balk en grote uitgelichte afbeeldingen.

WordPress theme Twenty Fifteen

 

2. Vernieuwde manier van afleidingsvrij bewerken

In de tekst bewerking is het mogelijk om te typen zonder de zijbalk en opties. Dit geeft een rustiger beeld en geeft meer de focus op het bewerken van de inhoud van het artikel. In WordPress 4.1 is het afleidingsvrij vernieuwd waardoor het nog overzichtelijker wordt en het nog makkelijker wordt om het artikel te bewerken.

WordPress 4.1 afleidingsvrij bewerken

3. Nieuwe manier van afbeelding bewerken

Het is sinds kort mogelijk om afbeeldingen in het bewerkinsvenster te vergroten door te slepen. Met de nieuwste versie van WordPress is er nu ook een optie om makkelijker de uitlijning van afbeeldingen in te stellen.

WordPress 4.1 afbeelding uitlijnen

4. De taal van WordPress aanpassen

Bij instellingen > algemeen is de functie toegevoegd om de taal van het beheer gedeelte van WordPress aan te passen. Voorheen diende hiervoor de wp-config te worden aangepast, maar met WordPress 4.1 kan dit dus eenvoudig via de instellingen worden aangepast. Als een nog niet geïnstalleerde taal wordt geselecteerd wordt deze automatisch geïnstalleerd door WordPress.

WordPress 4.1 taal aanpassen

5. Aanbevolen plugins

Plugins zijn een goede manier om WordPress uit te breiden met diverse functionaliteiten. Op onze WordPress handleiding hebben we veel handige plugins aangegeven, maar met de nieuwe versie van WordPress worden ook plugins aanbevolen. Ga naar Plugins > Nieuwe plugin > tabblad “Aanbevolen” om te zien welke plugins door WordPress worden aanbevolen.

WordPress 4.1 aanbevolen plugins

6. Overal uitloggen

Kent u het probleem dat u op een andere locatie aan uw website hebt gewerkt en vergeten bent daar uit te loggen? Dat probleem kan nu eenvoudig worden opgelost door te kiezen voor de optie “Uitloggen van alle andere sessies”. Log in op uw website, ga naar Gebruikers > Je profiel en kies helemaal onderaan voor de optie “Uitloggen van alle andere sessies”.

WordPress 4.1 overal uitloggen7. Video’s van Vine embedden

Voorheen was het al mogelijk om makkelijk video’s van bijvoorbeeld YouTube en Vimeo te embedden (invoegen) in uw pagina of bericht. Nu geldt dat ook voor video’s van Vine. Simpelweg het adres (URL) kopiëren en plakken in de tekstverwerker is voldoende. WordPress maakt zelf van de URL een werkende video. Op deze pagina is te zien welke diensten (totaal 29) nog meer ondersteund worden, en hoe het precies werkt.

WordPress 4.1 vine video embedden

WordPress updaten

Zoals bij elke update adviseren we ook nu weer om zo snel mogelijk te updaten naar de nieuwste versie. Updaten is heel eenvoudig via de WP-admin en kan zonder problemen. Wij hebben al diverse websites geupdate naar 4.1, maar het is toch altijd belangrijk om voor de update een volledige backup te maken van uw website voordat u gaat updaten. Updaten is belangrijk om gebruik te kunnen maken van alle functionaliteiten, goede veiligheid en goede werking met andere onderdelen van uw website zoals plugins.

Onderhoudscontracten

Middels onderhoudscontracten houden wij websites van diverse klanten up to date, zodat onze klanten zich geen zorgen hoeven te maken over de veiligheid en het functioneren van hun website. We zorgen dat regelmatig onderhoud wordt gepleegd aan de WordPress. We maken altijd een volledige backup voordat we het onderhoud uitvoeren, vervolgens voeren we de updates uit aan WordPress zelf, talen, thema’s en plugins. Als we alles hebben geupdate controleren we voor u de website om er zeker van te zijn dat de website nog goed blijft functioneren. Tot slot stellen we u middels een rapportage op de hoogte van de uitgevoerde werkzaamheden. Heeft u ook interesse in een onderhoudscontract? Dit is al mogelijk vanaf € 51,- per maand excl BTW.


 

Conclusie

Wilt u zorgen dat uw website goed en veilig blijft werken dan doet u er goed aan de nieuwste update van WordPress te (laten) installeren. Dit heeft geen gevolgen voor hoe u met uw WordPress website kunt werken, maar des te meer met de beveiliging.

Vragen / opmerkingen?

Heeft u nog vragen, toevoegingen of opmerkingen over dit onderwerp? Wij zien uw reactie hieronder graag tegemoet! Ook kunnen we u natuurlijk helpen bij het updaten van uw WordPress website, plugins, thema’s etc.

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hostingonderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen mogelijk moet zijn.

Neem contact met ons op of bekijk onze portfolio.