SSL is een certificaat die ervoor zorgt dat er een veilige verbinding ontstaat tussen de bezoeker van uw website en de website zelf. Voorheen was dit alleen voor webshops en banken interessant, maar ook voor websites is het tegenwoordig zinvol een certificaat aan te schaffen. 

Wat is SSL?

SSL is een afkorting voor Secure Sockets Layer. Het SSL certificaat zorgt ervoor dat uw website voortaan bereikbaar is met HTTPS://www.domeinnaam.nl in plaats van HTTP://www.domeinnaam.nl. Hieraan is te zien dat er een veilige verbinding is en dat gegevens dus veilig worden uitgewisseld.

Er bestaan diverse soorten certificaten. Per certificaat kan de weergave verschillen. Zo zijn er ook certificaten waarbij in een groen vlak voor de HTTPS de naam van de website komt te staan. Dit geldt doorgaans voor de duurdere certificaten.

SSL Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO

SSL voor webshops

Voor webwinkels is het verplicht om te werken met SSL certificaten. Dit om ervoor te zorgen dat gegevens die bezoekers invullen altijd veilig blijven en niet in handen komen van partijen die de gegevens kunnen misbruiken. Het certificaat is één van de verplichtingen voor webshops.

Beter gevonden met SSL

Google heeft onlangs aangekondigt websites met SSL certificaat een hogere waardering te geven. Het kan daardoor helpen aan een betere vindbaarheid wanneer u een website met certificaat heeft.

In een eerder blog bericht hebben we al uitgebreid geschreven over SEO (Search Engine Optimisation ofwel zoekmachine optimalisatie). In dat bericht staan nog meer tips om uw website beter vindbaar te maken.

SSL Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO

Interesse in een SSL certificaat?

Heeft u interesse in een SSL certificaat voor uw website? Wij kunnen voor door ons gereserveerde domeinnamen certificaten afsluiten, zodat u er zelf geen omkijken naar heeft. Informeer naar de mogelijkheden en kosten voor SSL.

Door veel plugins te installeren wordt niet alleen uw website langzamer, maar het kan ook uw website minder veilig maken wanneer u niet tijdig update.

SSL Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO


 

Conclusie

SSL is een goede manier om meer vertrouwen te geven aan uw bezoekers en zorgt ook voor een betere vindbaarheid. Heeft u interesse in een certificaat voor uw website? We helpen u graag!

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Tilburg dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hosting, onderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen mogelijk moet zijn.

 

Meer informatie / reacties

Wilt u meer informatie over onze diensten of vrijblijvend een offerte ontvangen? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op.

Ook horen we het graag als u een reactie of opmerking heeft over bovenstaande punten.

Compass Creations webdesign Gouda