Social Media  - Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEOSocial media is de laatste jaren steeds belangrijker geworden. Voor bedrijven / ZZP’ers is social media een must-have. Maar aan welke social media websites moet u meedoen, en hoe kunt u hier goed gebruik van maken? Hieronder een aantal algemene tips hoe u goed gebruik kunt maken van social media. 

1. Zorg voor een goede layout

Net als op uw website, visitekaartje, briefpapier etc, is voor social media uw layout ook erg belangrijk. Een goede opmaak van uw profiel zorgt voor vertrouwen, herkenbaarheid, en is als eerste kennismaking erg belangrijk. Zorg er dus voor dat uw profiel afbeelding (avatar) en de standaard afbeelding bovenaan uw profiel (bij Facebook, Twitter en Google+) duidelijk en kwalitatief zijn.

2. Geef duidelijke informatie over wat u doet

Vaak kunt u bij social media websites een algemene tekst van een paar regels plaatsen. Geef hierin aan wat u doet, met een link naar uw website. Zo is dat voor een bezoeker direct duidelijk.

3. Laat regelmatig van u horen

Social media is bedoeld om de interactie aan te gaan. Als u vervolgens niets te melden heeft dan heeft uw profiel ook weinig waarde. Deel dus informatie via social media. Dit kunnen tips zijn, of nieuwsberichten of interessante feiten. Plaats vooral niet wat men niet wil lezen, zoals wanneer u boodschappen gaat doen en dergelijke..

4. Maak gebruik van afbeeldingen

Afbeeldingen zeggen vaak meer dan woorden. Maak hier dus goed gebruik van! Bij Twitter is dat erg handig omdat u maar een beperkte tekst heeft, bij Pinterest zijn de afbeeldingen juist erg belangrijk. Het blijkt ook dat mensen graag afbeeldingen delen, zeker als het interessante of grappige afbeeldingen zijn.

5. Gebruik links naar uw website

Als u informatie geeft en u heeft op uw website een uitgebreider artikel, verwijs daar dan naar. Op die manier kunnen mensen verder lezen, kunt u meer vertellen dan u bijvoorbeeld op Twitter kwijt kunt, en heeft u ook meer bezoekers naar uw website.

6. Houd de discussie gaande

Als iemand u via social media een vraag stelt of u noemt, reageer hier dan op. Op die manier creëert u betrokkenheid, en zien anderen ook dat u actief bezig bent met conversaties via social media.

7. Benoem anderen in uw bericht

Door mensen / bedrijven te benoemen in uw bericht (bijvoorbeeld via Twitter of Facebook) krijgt diegene daar melding van, en zien uw volgers ook dat u connecties heeft met anderen. Gevolg is dat anderen u ook kunnen gaan benoemen, wat weer voor meer bekendheid kan zorgen.

8. Integreer social media op uw website

Door op uw website aan te geven dat u ook op social media te vinden bent kunnen mensen u volgen via die profielen. U kunt links plaatsen naar uw profielen, maar vaak is het ook mogelijk om uw laatste Twitter berichten (tweets) of facebook volgers op uw website te laten zien. Hierdoor krijgt u meer interactie op uw website, en meer volgers via social media.

9. Volg zelf andere mensen en bedrijven

Door zelf op zoek te gaan naar andere mensen en bedrijven en met diegenen te verbinden onstaan meer contacten. Deze contacten kunnen uiteindelijk interesse hebben in uw diensten of anderen kennen die interesse hebben in uw diensten en daardoor interessant voor u zijn.

10. Wordt lid van voor uw branche interessante groepen

Door lid te worden van een groep op bijvoorbeeld Facebook of LinkedIn krijgt u gericht berichten waar u op kunt reageren. Door hier actief op in te spelen leren anderen u kennen en kunt u potentiële nieuwe klanten krijgen.

Conclusie

Er zijn veel zaken waar u rekening mee kunt / moet houden bij social media. Heeft u hulp nodig bij het aanmaken van een profiel of pagina? Wij kunnen u gericht van dienst zijn en snel diverse social media profielen aanmaken in uw huisstijl. Ook kunnen we helpen bij het integreren van social media op uw website.

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hosting, onderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen bereikbaar moet zijn.

social media - Compass Creations Webdesign Gouda

Meer informatie / reacties

Wilt u meer informatie over onze diensten of vrijblijvend een offerte ontvangen? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op.

Ook horen we het graag als u een reactie of opmerking heeft over bovenstaande punten.