Werkwijze

Werkwijze

Om het proces van webdesign duidelijk te maken hanteren we bij Compass Creations een eenduidige werkwijze. 

De werkwijze voor het maken van een website is als volgt:

1: verkennende fase

In deze fase wordt in overleg bepaald hoe de website eruit komt te zien, dus welke tekst, pagina’s, template, plaatjes etc. Dit kan middels een gesprek of via mail / telefonisch.

2: uitvoerende fase

Dit betreft het maken van de website zoals afgesproken in de eerste fase. De website zal online worden gezet, als test / tijdelijke website, waardoor men gelijk kan zien wat de voortgang is en hoe het geheel eruit komt te zien, dus geen verassingen achteraf!
Concreet betekent dit: het maken van de pagina’s, menu’s, aangeleverde teksten plaatsen, overige informatie plaatsen, template installeren en waar nodig aanpassen etc.

3: afrondende fase

Als de laatste zaken aan de website zijn aangepast volgt een eindgesprek (of mail) waarin wordt uitgelegd hoe bepaalde dingen aan zijn te passen.

4: beheer

Zoals reeds vermeld kan Compass Creations ook het beheer van de website uitvoeren. Concreet betekend dit het bijhouden van geringe aanpassingen aan de website en het oplossen van problemen met weergave en bereikbaarheid van de website.

 


Een aantal praktische zaken:

  • Ter voorbereiding kan men als eerste stap nadenken over zaken als welke domeinnaam gewenst is (domeinnaam.nl / .com etc), de teksten voorbereiden, voorbeelden van interessante websites zoeken, een goede template zoeken, evt plaatjes of andere inhoud voor de website uitzoeken. Hoe meer voorbereiding, des te sneller en voordeliger kan de website gemaakt worden!
  • Een CMS website is qua teksten etc na uitleg relatief makkelijk aan te passen door de klant, echter wanneer het ingewikkelder werkzaamheden betreft kan uiteraard de hulp van Compass Creations worden ingeschakeld.

Meer informatie

Wilt u meer informatie over onze werkwijze? Neem dan contact met ons op.

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hosting, onderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen bereikbaar moet zijn.

Compass Creations webdesign Gouda foto foto's afbeeldingen photo CMS WordPress Joomla HTML CSS PHP Werkwijze