Foto’s zijn op meerdere manieren een goede aanvulling voor uw website. Foto’s kunnen uw teksten namelijk aanvullen en verduidelijken, maar ook kunnen ze (mits goed gebruikt) de vindbaarheid van uw website verbeteren. Hieronder leest u onze tips over het gebruik van afbeeldingen. 

Foto’s om de boodschap te ondersteunen

Foto's afbeeldingen photo - Compass Creations webdesign Gouda - website html css cms wordpress joomlaDoor de juiste foto’s te gebruiken op uw website kan de interesse van de lezer gewekt worden. Ook kunnen met foto’s grote stukken tekst aantrekkelijker om te lezen gemaakt worden. Het is namelijk erg moeilijk om goede teksten te schrijven die interessant genoeg zijn voor de bezoeker om te blijven lezen. Met foto’s kunt u een tekst / pagina aantrekkelijker maken.

Het juiste formaat

Iets waar bij foto’s op websites erg op moet worden gelet is het formaat van foto’s. Afhankelijk van het soort website en het doel van de tekst / foto(‘s) is het vaak verstandig om een gering formaat foto toe te passen. Het is namelijk verstandig om niet alleen met de schermgrootte van de bezoeker rekening te houden, maar ook met de verbinding die uw bezoeker heeft met het internet. Met alle soorten schermen en apparaten (smartphones, tablets, laptops, computers en smart tv’s) weet u niet hoe de bezoeker uw website en dus ook uw teksten en foto’s ziet.

Foto’s en SEO

Door goed gebruik te maken van afbeeldingen op uw website bereikt u naast een prettig leesbare tekst ook een ander effect: goed gevonden worden bij zoekmachines zoals Google. Hier zijn echter wel een aantal voorwaarden aan verbonden.

  • Geef uw afbeelding als bestandsnaam een goede titel, met de zoekwoorden waarmee u gevonden wilt worden in de naam.
  • Gebruik deze zoekwoorden ook als titel, omschrijving en alt-tekst voor uw afbeeldingen. De alt-tekst wordt weergegeven wanneer een bezoeker uw afbeelding niet te zien krijgt.

Naast gebruik van afbeeldingen zijn er nog veel meer tips om goed gevonden te worden op zoekmachines (SEO). Deze tips vind u hier.

Stockfoto’s

Mocht u zelf geen goede foto’s hebben en toch foto’s willen gebruiken op uw website dan zijn er op internet ongetwijfeld foto’s te vinden die bij uw website passen. U kunt naar afbeeldingen zoeken via Google en met bepaalde zoektermen uw voorkeur aangeven. Let echter hiermee wel op: niet elke foto mag zomaar publiekelijk gebruikt worden, gezien de auteursrechten. Wilt u wel zeker zijn dat u een foto mag gebruiken, kies dan voor een stockfoto. Er zijn op internet vele websites te vinden waar u stockfoto’s kunt downloaden, sommige gratis, maar de meeste betaald. Dit kan (afhankelijk van het soort foto, de rechten, de afmetingen en de website) variëren van 1 euro tot vele tientallen euro’s. Bedenk echter goed dat dit altijd voordeliger is dan een claim van een onrechtmatig gebruikte foto! Ook is het belangrijk altijd goed naar de voorwaarden van de foto te kijken.

Een voorbeeld van een goede stockphoto website is 123rf.com

Reactie

Heeft u naar aanleiding van het lezen van dit artikel nog vragen of opmerkingen? We horen het graag! Laat hieronder uw reactie achter of neem contact met ons op.

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hosting, onderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen bereikbaar moet zijn.

Compass Creations webdesign Gouda foto foto's afbeeldingen photo CMS WordPress Joomla HTML CSS PHP