Een domeinnaam zorgt ervoor dat men uw website makkelijk kan bereiken. Het is daarom belangrijk dat men uw domeinnaam kan onthouden, dat deze niet te lang is, en iets te maken heeft met uw bedrijfsnaam of uw diensten / producten.

Het belang van een goede domeinnaam

Blog domeinnaam domain url - website webdesign WordPress CMS HTML CSS PHP webdesigner Compass CreationsOnze filosofie is om het de bezoeker van uw website zo makkelijk mogelijk te maken. Uw website moet altijd en overal op elk apparaat een goede ervaring geven, en dat start met de domeinnaam. Wij kiezen liefst voor een zo kort mogelijke domeinnaam, zodat deze snel in te typen is. Daarnaast is het uiteraard belangrijk dat de domeinaam iets met uw bedrijf, diensten of producten te maken heeft. Tot slot is het erg prettig als men uw domeinnaam goed kan onthouden.

Ondanks het gemak van Google en social media is het nog steeds belangrijk goed na te denken bij de keuze voor een nieuwe domeinnaam. Naast de extensie (.com, .nl, .eu etc) is hetgeen tussen www. en de extensie staat ook erg belangrijk. Niet alleen voor gemak en bereikbaarheid is de domeinnaam belangrijk, maar een goede domeinnaam kan ook bijdragen aan een betere vindbaarheid op zoekmachines. Als u een product, dienst of locatie in uw domeinnaam verwerkt kan het zijn dat uw positie (ranking) daardoor verbetert.

Diverse extensies (TLD’s)

Er zijn veel TLD’s (Top Level Domeinnaam, ofwel extensie) te kiezen tegenwoordig. De meest voor de hand liggende voor nationaal opererende bedrijven is uiteraard .nl maar ook .com wordt erg veel gebruikt. Daarnaast zijn andere populaire TLD’s .eu, .info, .biz, .net.

Sinds kort zijn ook minder bekende domeinextensies beschikbaar, en binnen een jaar zullen volgens berichten nog meer extensies worden toegevoegd zoals .blog, .web, .website, .video etc.

Tot slot is het mogelijk om een eigen TLD te claimen, maar de prijzen hiervoor zijn erg hoog.

Domeinnaam met meer dan alleen letters

Omdat er steeds meer websites online zijn wordt het steeds moeilijker om een goede, korte domeinnaam te reserveren die nog vrij is. Er zijn bedrijven die domeinnamen op grote schaal kopen en deze vervolgens voor veel geld verkopen, maar vaak zal dat niet interessant zijn.

Een andere optie is om een domeinnaam te kiezen die meer dan alleen letters bevat.

Blog domeinnaam domain url - website webdesign WordPress CMS HTML CSS PHP webdesigner Compass Creations


 

Conclusie

Een goede domeinnaam is belangrijk voor:

  • Het makkelijk kunnen onthouden en invoeren van de domeinnaam
  • Connectie met uw bedrijfsnaam, product(en) of dienst(en)
  • Vindbaarheid op Google

Zorg dus als u een nieuwe domeinnaam aan gaat schaffen dat u daarbij op bovenstaande punten let. Heeft u hulp nodig bij het aanvragen of bedenken van een goede domeinnaam? We helpen u graag!

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hosting, onderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen mogelijk moet zijn.

domeinnaam domeinnamen TLD - Compass Creations Webdesign Gouda

Meer informatie / reacties

Wilt u meer informatie over onze diensten of vrijblijvend een offerte ontvangen? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op.

Ook horen we het graag als u een reactie of opmerking heeft over bovenstaande punten.