Eigenlijk een heel voor de hand liggende vraag, en een vraag die iedere website eigenaar zich zou moeten stellen. Maar toch is het vaak niet helemaal duidelijk. Wat is het doel van uw website? 

Uw website is een belangrijk middel om gevonden te worden, uw (potentiële) klanten te laten weten wat u te bieden heeft en een goed communicatiemiddel. Echter, heeft u zich al eens afgevraagd wat uw website concreet moet opleveren? Een website laten maken is een investering die zich terug moet verdienen. En ook als u deze zelf maakt investeert u in de website; door er tijd aan te besteden. Het is dus ook belangrijk om te weten hoe uw website voor u kan werken en wat deze kan opleveren.

Gevonden worden

Met een goede website die geoptimaliseerd is voor zoekmachines kunnen uw potentiëlen klanten u vinden in plaats van dat u naar ze op zoek gaat. Dit kan door het technische deel goed te regelen, uw website aan te melden bij zoekmachines, actief te zijn op social media en regelmatig nieuwe informatie op uw website te plaatsen. Maar nadat iemand uw website gevonden heeft, hoe zorgt u dat die persoon contact met u opneemt? Door de bezoeker te overtuigen van uw kwaliteiten en vervolgens te motiveren contact met u op te nemen.

Wat heeft u te bieden?

Een website is vooral bedoeld om de bezoeker informatie te geven over wat u voor de bezoeker kunt betekenen. De bezoeker kan zo veel te weten komen over uw bedrijf. Daarnaast is het ook belangrijk te laten zien wat u levert, door middel van een portfolio (indien mogelijk). Ook de mening van klanten is belangrijk: referenties moeten dus op uw website staan. Uw potentiële klant wil vaak ook graag weten met wie (mogelijk) zaken gedaan wordt. Door u voor te stellen met foto’s en / of video krijgt uw bezoeker hier een beeld van.

Contact opnemenContact communication Compass Creations webdesign WordPress

Als de bezoeker overtuigd is van uw expertise moet het vervolgens heel eenvoudig zijn om contact met u op te nemen. Dit kan telefonisch, via een contactformulier, via social media, etc. Daarom is het belangrijk dat ongeacht waar de bezoeker zich bevindt op uw website de contactgegevens duidelijk in beeld moeten zijn. Daarom adviseren wij altijd om de belangrijkste gegevens boven- en onderaan te zetten op elke pagina en een duidelijk menu item genaamd contact. Deze gaat naar uw contactpagina met formulier, locatie en uitgebreide gegevens.

Een goede manier om contactgegevens te verkrijgen is door gratis informatie aan te bieden, een zogenaamd “front-end product” dat men gratis kan downloaden na achterlaten van email en voornaam. Vervolgens kunt u diegene geoorloofd nieuwsbrieven sturen om contact te houden.

Webshop webwinkel shop cart Compass Creations webdesign GoudaProducten verkopen

Als u een webshop heeft of dit onderdeel is van uw website is het belangrijk dat bezoekers uw producten of diensten weten te vinden. U kunt een menu item aanmaken, met call-to-action buttons verwijzen naar de shop of een specifiek product, of in artikelen verwijzen naar uw webshop of producten. Ook op productpagina’s kunt u verwijzen naar betere, soortgelijke of bijpassende producten om een hogere omzet te behalen.

Bekijk onze webshop

Laat uw bezoeker doen wat u wil

Door met ‘call-to-action‘ buttons te werken kunt u de aandacht van uw bezoeker op bepaalde delen krijgen en de bezoeker motiveren iets te doen. Naar een contactpagina te gaan bijvoorbeeld of zich in te schrijven. Met opvallende buttons, goed kleurgebruik en de juiste teksten kunt u een hogere conversie behalen, zonder het ontwerp uit het oog te verliezen.

Call to action button

Wat is het doel van uw website?

Wij zijn erg benieuwd wat het doel van uw website is en hoe u de bezoeker zo ver krijgt te doen wat u wil. Laat hieronder uw reactie achter, we discussieren hier graag met u over!

Goal Target Darts - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS PHP HTML


 

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hosting, onderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen mogelijk moet zijn.

 

Meer informatie / reacties

Wilt u meer informatie over onze diensten of vrijblijvend een offerte ontvangen? Bekijk dan onze website of neem contact met ons op.

Ook horen we het graag als u een reactie of opmerking heeft over bovenstaande punten.

Compass Creations webdesign Gouda - website doel