In een eerder blog bericht hebben we het verschil aangegeven tussen berichten en pagina’s in WordPress. Beide type artikelen bieden diverse opties en zijn in veel opzichten anders, maar ze hebben ook handige overeenkomsten. Eén daarvan is “Opslaan als concept”. Daarover hieronder meer!

Concepten - Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEOConcepten

Het is mogelijk om na het schrijven van een artikel (een bericht of pagina) deze direct te publiceren, maar er kunnen meerdere redenen zijn om dit nog even uit te stellen. Bijvoorbeeld als u een goed idee heeft, maar nog niet de tijd om het helemaal uit te werken. Of als u het wilt laten nalezen door iemand. Het is dan mogelijk om het artikel te publiceren vanaf een bepaald tijdstip, de zichtbaarheid in te stellen, of u kunt het artikel niet publiceren maar opslaan als concept. Concepten werken hiervoor uitstekend.

Idee later uitwerken

Het principe van ideëen in beginsel direct in uw website zetten, als concepten op te slaan en op een later tijdstip uit te werken gebruiken we zelf met regelmaat. Door het artikel direct in uw website op te slaan staat het op een centrale plaats, kunt u het niet kwijtraken en kunt u er altijd aan verder werken als het u uitkomt. Zo noteren wij vaak alleen de titel en steekwoorden, om later de tekst af te maken, categorie en tags in te vullen, afbeeldingen toe te voegen en te zorgen voor een goede vindbaarheid.

U kunt altijd controleren of uw artikelen als concepten, wachtend op review of gepubliceerd is via de status in het blok “Publiceren”.

Informatie over concepten op de WordPress codex

Meer informatie over de status concepten en andere eigenschappen van artikelen is te vinden op de WordPress codex.

Concepten in WordPress - Compass Creations webdesign Gouda - website html css cms wordpress joomla


 

Conclusie

Hoewel WordPress er in beginsel niet voor bedoeld is om ideëen op te slaan kan het wel erg handig zijn om het daarvoor te gebruiken. We hopen dat u met concepten nog efficiënter en prettiger met uw website kunt werken.

Vragen / opmerkingen?

Heeft u nog vragen, toevoegingen of opmerkingen over dit onderwerp? Wij zien uw reactie graag tegemoet! Ook kunnen we u natuurlijk helpen bij het maken van een blog in uw website, of meer uitleg geven over deze werkwijze.

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hostingonderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website. Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen. We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen mogelijk moet zijn.

Neem contact met ons op.

Compass Creations webdesign Gouda links link hyperlink intern extern CMS WordPress Joomla HTML CSS PHP