Om te kunnen bloggen zijn er veel verschillende systemen in de wereld. WordPress is hier één van, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden.

Veel bloggers maken gebruik van het systeem van Google genaamd Blogger (ook bereikbaar via Blogspot). Het is mogelijk om over te stappen van Blogger naar WordPress en automatisch alle berichten, reacties, afbeeldingen en links te importeren. Gelukkig heeft WordPress dit heel eenvoudig gemaakt. Hieronder een korte uitleg over het overstappen van Blogger naar WordPress.

Over Blogger

Blogger is dus het systeem van Google dat bloggen mogelijk maakt. Blogger biedt een eenvoudige en overzichtelijke manier om de blogs te beheren. Met de ingebouwde statistieken is het mogelijk om bij te houden hoe vaak blog berichten gelezen worden.

Blogger WordPress overstappen importeren - Compass Creations webdesign Gouda - CMS CSS PHP HTML

Eigenschappen van Blogger

Om met Blogger te kunnen werken is een Google account vereist. Blogger is geinstalleerd op de servers van Google en daarmee afhankelijk van de wensen van Google. Wat gebeurt er als Google ooit beslist om de ondersteuning van Blogger op te heffen? WordPress wordt (bij voorkeur) op een eigen hostingpakket geinstalleerd en daarmee is er volledige controle over de website.

Er is maar een beperkt aantal layouts (sjablonen) beschikbaar waardoor de website niet erg uniek te maken is.

De functionaliteit is niet uit te breiden met plugins, zoals bij WordPress wel het geval is. Bij WordPress kan eenvoudig een functie worden toegevoegd zoals bijvoorbeeld een webshop, forum, agenda etc.

Er is geen FTP toegang tot de website. Hoewel veel mensen geen FTP gebruiken is het vaak toch wel erg handig om bepaalde werkzaamheden uit te voeren aan de website, of onderdelen te up- of downloaden.

Gadgets

Blogger maakt gebruik van “gadgets” om diverse soorten informatie toe te voegen aan de gemaakte pagina. In WordPress heten dit “widgets“. Blogger biedt ruim 900 “gadgets” aan via de eigen database. Via de WordPress plugin database zijn ruim 35.000 plugins te vinden, maar dit zijn niet alleen widgets. Het is dus lastig om te vergelijken welke service meer mogelijkheden hierin biedt.

Zowel Blogger als WordPress bieden mogelijkheden om gadgets / widgets / plugins van buiten de dienst te installeren.

Aanpassen

Zowel Blogger als WordPress bieden de mogelijkheid om de website aan te passen. Hier is echter over het algemeen wel technische kennis voor nodig. Widgets / gadgets ordenen vergt geen technische kennis, maar het aanpassen van de layout echter wel. De layout wordt in Blogger gevormd met “sjablonen” en in WordPress met “thema’s”.

Blogger biedt een aantal sjablonen aan om te gebruiken, maar dit is vrij beperkt. WordPress daarentegen biedt ruim 2900 gratis thema’s aan en er zijn erg veel websites waar thema’s aan te schaffen zijn. De prijzen van aan te schaffen thema’s varieren enorm, en bij veel betaalde thema’s zijn zaken als updates, ondersteuning en uitgebreide functies standaard.

Overstappen naar WordPress

Het overstappen van Blogger naar WordPress is zoals gezegd erg eenvoudig gemaakt door WordPress. De importeer functie van WordPress biedt standaard mogelijkheden om informatie te importeren vanuit andere WordPress websites, Blogger, RSS en diverse andere bronnen.

Alle in Blogger aangemaakte berichten, reacties, afbeeldingen en links worden bij importeren automatisch ingevoerd met alle gegevens zoals data. De reacties en afbeeldingen blijven uiteraard aan het betreffende bericht gekoppeld en de afbeeldingen worden automatisch in de mediabibliotheek van WordPress gezet. Op deze manier wordt de overstap van Blogger naar WordPress erg eenvoudig gemaakt.

De voordelen van WordPress:

  • Eenvoudig werken met berichten, pagina’s, media zonder technische kennis
  • Eenvoudig uit te breiden met functionaliteiten
  • Volledig beheer over de website
  • Op de toekomst voorbereid door de wereldwijde ondersteuning en vele WordPress experts
  • Goed te personaliseren, eenvoudig een unieke website maken

Geen tijd of mogelijkheid om over te stappen? We helpen graag bij het overgaan van Blogger naar WordPress. Informeer naar de mogelijkheden hiervoor.

Vragen over overstappen van Blogger naar WordPress?

Heeft u naar aanleiding van bovenstaande informatie nog vragen over het overstappen van Blogger naar WordPress? We zien deze vragen graag tegemoet via onderstaand reactieformulier en zullen hier zo snel en goed mogelijk op reageren. Abonneer dus op reacties om automatisch melding te krijgen bij nieuwe reacties.

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over deze actie of over webshops? Neem dan contact met ons op per mail (info@compasscreations.nl) of telefonisch via 0182-769190. Uiteraard ontvangen we ook graag uw reactie via onderstaand reactieformulier.

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hostingonderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen mogelijk moet zijn.

Neem contact met ons op of bekijk onze portfolio.