Compass-Creations-webdsign-Gouda - Google-Chrome_logoGoogle Chrome is Google’s alternatief voor de browser van Microsoft: Internet Explorer. De tijd dat Internet Explorer de meest populaire browser was ligt ver achter ons. Google Chrome heeft veel voordelen ten opzichte van Internet Explorer. Hieronder een overzicht van de volgens ons 10 beste gratis tips. 

10 favoriete Google Chrome tips

De volgende 10 extensies worden hieronder toegelicht:

  1. Extensies
  2. Gebruikers
  3. Tabbladen verkleinen
  4. Element inspecteren
  5. Sneltoetsen
  6. Incognito browsen
  7. Automatische updates
  8. Muziek wordt aangegeven
  9. Overal uw gegevens
  10. Taakbeheer

 


 

1: Extensies

Google Chrome is eenvoudig uit te breiden met extensies. Er zijn veel diverse extensies beschikbaar, van mogelijkheden om screenshots te maken of wachtwoorden te onthouden tot het makkelijk schakelen tussen twitter accounts (Twitcher) of het blokkeren van advertenties (AdBlock). Met deze extensies wordt internetten een stuk prettiger, eenvoudiger en leuker!

Compass Creations webdsign Gouda - Google Chrome extensies


2: Gebruikers

Het is mogelijk om binnen Google Chrome voor verschillende gebruikers profielen aan te maken, zodat iedere gebruiker zijn eigen bladwijzers (favorieten), instellingen, extensies, geschiedenis en wachtwoorden heeft. Dit is ook makkelijk als u zelf diverse versies van uw browser wil hebben voor diverse doeleinden.

Compass Creations webdsign Gouda - Google Chrome gebruikers

 


3: Tabbladen verkleinen

Kent u de situatie dat u een tijdje aan het internetten bent en steeds meer tabbladen ‘verzameld’? Google Chrome heeft daar een mooie oplossing voor gevonden: het ‘vastzetten’ van tabbladen, waardoor deze heel smal worden en meer ruimte geven voor andere tabbladen. Klik met de rechtermuisknop op het tabblad en klik op “Tabblad vastzetten”. Het tabblad schuift hiermee naar links en wordt klein.

Google Chrome tips - tabbladen vastzetten - Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO

 


4: Element inspecteren

Voor web ontwikkelaars heeft Google Chrome standaard al een uitgebreide methode om de broncode van webpagina’s te bekijken. Door op een website in het rechtermuisknop menu te kiezen voor “Element inspecteren” komt een venster in beeld waarmee de broncode te zien is. Met dit venster is duidelijk de opbouw van de pagina te zien, en kunnen eenvoudig aanpassingen worden getest.

Google Chrome tips - element inspecteren - Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO

 

5: Sneltoetsen

Binnen Google Chrome kan veel gebruik gemaakt worden van sneltoetsen om te navigeren. Zo is het bijvoorbeeld mogelijk om met sneltoetsen een nieuw tabblad te openen (CTRL-T), een incognitovenster te openen (CTRL-SHIFT-N), naar een tabblad te gaan (CTRL-nummer van het tabblad) of een gesloten tabblad opnieuw te openen (CTRL-SHIFT-T). Alle sneltoetsen vind u op deze pagina.

 


6: Incognito browsen

Soms is het handig om een versie van de browser te hebben waarin je niet bent ingelogd, bijvoorbeeld om een website te testen. In dat geval kan incognito browsen handig zijn. Met incognito browsen wordt de geschiedenis niet bijgehouden en worden geen gegevens (bijvoorbeeld inloggegevens, wachtwoorden) opgeslagen. Het incognito browsen is te starten via het menu van Google Chrome > Nieuw incognitovenster of de sneltoets CTRL-SHIFT-N.

Google Chrome tips - incognito browsen - Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO

 

7: Automatische updates

Eén van de grote voordelen van Google Chrome is dat het programma altijd up to date is. Chrome werkt zichzelf bij, en u hoeft dit dus niet handmatig te doen, en waarschijnlijk merkt u er zelfs niks van. Dit is ook veiliger, omdat uw browser altijd met de laatste gegevens werkt.

De versie van Chrome is te controleren via Menu > Instellingen > Help, of door in de adresbalk “chrome://help/” in te typen.

Google Chrome tips - automatische updates - Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO

 


8: Muziek wordt aangegeven

Pagina’s die muziek maken worden in het tabblad aangegeven met een luidspreker icoon. Als u veel tabbladen open heeft staan en niet weet waar ineens muziek vandaan komt kunt u het via dit icoon snel vinden.

Google Chrome tips - geluid - Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO

 


9: Overal uw gegevens

Als u binnen Google Chrome met uw Google account bent aangemeld worden al uw favorieten (bladwijzers), geschiedenis, inloggegevens maar ook instellingen en extensies online opgeslagen. Wanneer u dus bijvoorbeeld op uw computer een bladwijzer toevoegt en later met hetzelfde account inlogt op uw laptop dan zal Google de gegevens synchroniseren waardoor u die bladwijzer ook op uw andere apparaten heeft staan.

De instellingen zijn te vinden via het menu (de 3 horizontale streepjes rechtsbovenin) en dan Ingelogd als …, of door in de adresbalk het volgende in te typen: “chrome://settings/syncSetup”.

Google Chrome tips - synchroniseren - Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO

 


10: Taakbeheer

Net als Windows heeft Google Chrome een eigen taakbeheer. In dit taakbeheer kunt u snel zien welke tabbladen, plugins en extensies veel geheugen gebruiken, en indien nodig hier actie ondernemen.

Het taakbeheer is bereikbaar via menu > Extra > Taakbeheer, of door de sneltoest  SHIFT+ESC te gebruiken.

Taakbeheer laat de processen zien van alle schermen, tabbladen en extensies van Chrome.

Google Chrome tips - taakbeheer - Compass Creations webdesign Gouda website html css cms php wordpress joomla SEO

 


 

Conclusie

Onder meer vanwege bovenstaande feiten is Google Chrome voor ons de favoriete browser om mee te werken. Ondanks dat we ook alle websites testen in Internet Explorer, FireFox, Opera en Safari (zie Crossbrowser webdesign) heeft Google Chrome absoluut onze voorkeur.

Vragen / opmerkingen?

Heeft u nog vragen, toevoegingen of opmerkingen over dit onderwerp? Wij zien uw reactie graag tegemoet! Ook kunnen we u natuurlijk helpen bij het maken van een sitemap, installeren van plugins etc.

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hostingonderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen mogelijk moet zijn.

Neem contact met ons op.

Compass Creations webdesign Gouda links link hyperlink intern extern CMS WordPress Joomla HTML CSS PHP