In een eerder blog bericht hebben we al aangegeven waarom we fan zijn van de browser Google Chrome, en 10 tips gegeven over gebruik van de browser. In dit artikel gaan we dieper in op 1 van die tips: werken met extensies. Hieronder staan onze 10 favoriete Chrome extensies. Deze extensies maken het dagelijks werken met internet veel prettiger. We delen deze informatie dan ook graag! 

10 favoriete Google Chrome extensies

De volgende 10 extensies worden hieronder toegelicht:

  1. AdBlock
  2. Awesome screenshot
  3. Lastpass
  4. Twitcher
  5. FbQuickLogin
  6. Hangouts
  7. Responsive web design
  8. Hootsuite Hootlet
  9. Avast Online Security
  10. Google Documenten

 

Alle Google Chrome extensies zijn gratis te gebruiken en te installeren via de Chrome web store.


 

1. AdBlock

AdBlock blokkeert advertenties op websites. Met het programma kan ook ingesteld worden dat advertenties van een website wel getoond mogen worden, en houdt zelf bij hoeveel advertenties er per website en in totaal geblokkeerd zijn.

Google Chrome extensie Adblock - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

2. Awesome screenshot

Met deze extensie kunnen makkelijk schermafbeeldingen worden gemaakt. Het is erg eenvoudig om van een deel van het scherm, het zichtbare deel of de volledige pagina (met scrollen) een afbeelding te maken. Na het maken van de screenshot kunnen eenvoudige bewerkingen worden uitgevoerd om het vervolgens online of offline (op de computer) op te slaan.

Google Chrome extensie Awesome screenshot - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

3. Lastpass

Lastpass is een erg handig programma dat al je wachtwoorden onthoudt. Met een gratis account kun je wachtwoorden opslaan en die vervolgens op elke computer gebruiken. Het programma werkt met een hoofdwachtwoord en is dus veilig, er kunnen aantekeningen veilig in bewaard worden, en werkt in alle bekende browsers en besturingssystemen. We hebben al eerder een blog geschreven over wachtwoorden veilig gebruiken.

Google Chrome extensie Lastpass - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

 

4. Twitcher

Twitcher is een erg handige extensie voor mensen met meerdere twitter profielen. Met Twitcher kun je namelijk snel schakelen tussen profielen zonder in- en uit te loggen. Na installatie van Twitcher en 1 keer te hebben ingelogd met diverse profielen kun je via instellingen schakelen tussen de Twitter profielen.

Google Chrome extensie Twitcher - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

5. FbQuickLogin

FbQuickLogin doet hetzelfde als Twitcher maar dan voor Facebook. Via het icoon van de extensie kun je schakelen tussen meerdere Facebook profielen. Handig als je een privé en zakelijk account hebt bijvoorbeeld.

Google Chrome extensie FbQuickLogin - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

6. Hangouts

Hangouts is de gratis berichtendienst van Google, een soort WhatsApp, die werkt op mobiel, tablet en computer. Juist daarom is het ideaal. Altijd bij de hand met mobiel, maar een volledig toetsenbord op de computer.

Google Chrome extensie Hangouts - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

7. Responsive web design

Met de plugin Responsive web design kun je controleren hoe een website eruit ziet op tablets en smartphones, zowel in staande als liggende weergave. Een handig hulpmiddel om websites te controleren in diverse schermformaten.

Google Chrome extensie Responsive web design - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

 

8. Hootsuite Hootlet

Met Hootsuite is het mogelijk om diverse social media profielen bij te houden en berichten te plaatsen en plannen op meerdere social media profielen, desgewenst tegelijk. De Google Chrome extensie Hootlet zorgt ervoor dat het makkelijk is om informatie op websites te delen via Hootsuite.

Google Chrome extensie Hootsuite Hootlet - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

9. Avast Online Security

Avast is een (gratis) virusscanner voor de computer, tablet en smartphone en is ook als extensie voor Google Chrome beschikbaar. De extensie controleert websites op inhoud.

Google Chrome extensie Avast Online Security - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

10. Google Documenten

Met Google Docs zijn online bestanden op te slaan en bewerken. Ook samenwerken aan projecten gaat in Google Chrome erg goed.

Google Chrome extensie Google Documenten - Compass Creations webdesign Gouda - WordPress CMS CSS HTML PHP website webdesigner

 


Conclusie

We zijn van mening dat met de extensies van Google Chrome het werken op internet sneller, makkelijker en veiliger wordt. Bovengenoemde extensies maken dit mogelijk.

Vragen / opmerkingen?

Heeft u nog vragen, toevoegingen of opmerkingen over dit onderwerp? Wij zien uw reactie graag tegemoet!

Over Compass Creations

Compass Creations is een webdesign bureau uit Gouda dat zich richt op het totale aspect van het maken van websites. Van het technische deel en grafisch ontwerp tot hostingonderhoud en advisering: bij ons bent u aan het goede adres voor alles wat er komt kijken bij een website.

Daarnaast vinden we het belangrijk dat al onze websites voldoen aan de hoge eisen van vandaag de dag, dat u zelf uw website kunt bijhouden en dat u bij ons terecht kunt met uw vragen.

We zijn bereikbaar, houden van eerlijk zaken doen en hanteren aantrekkelijke tarieven, omdat we vinden dat een goede website voor iedereen mogelijk moet zijn.

Neem contact met ons op.

Compass Creations webdesign Gouda links link hyperlink intern extern CMS WordPress Joomla HTML CSS PHP Google Chrome extensies